Digitale middelen

De keuze van de soft- en hardware maakt dat je weinig verschil merkt tussen de online en Face-2-Face bijles! Welke software en hardware dat is zie je in deze video of lees je hieronder.

Tekentablet

Tijdens de bijles worden aantekeningen van de uitleg en theorie gemaakt. Dit gebeurt in plaats van met “pen en papier” met een tekentablet van Wacom. Tijdens het schrijven verschijnen de aantekeningen realtime op het beeldscherm. Als je bijles bij ons op kantoor volgt is dat een groot tv-scherm. Tijdens een online bijles is dat natuurlijk het beeldscherm van jouw pc of tablet. Het beeld, de desktop van jouw docent, wordt dan met jou gedeeld (geshared), zodat je precies hetzelfde ziet als jouw docent.

Microsoft OneNote

De aantekeningen worden tijdens het schrijven in OneNote opgeslagen. OneNote is uitermate geschikt om informatie, bijles aantekeningen, te structureren en online te delen. Na afloop van de bijles ontvang je een link naar jouw digitale aantekeningen. Je hebt de uitleg en aantekeningen van alle stof dus altijd bij de hand. Je hoeft dus ook geen aantekeningen tijdens de bijles te maken. Hierdoor kun je jouw aandacht voor de volle 100 % op de uitleg richten. OneNote is een gratis programma van Microsoft, gemaakt voor Windows, Linux en Mac.

Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt tijdens de bijles gebruikt om te communiceren en aantekeningen uit te wisselen. Daarnaast wordt de agendafunctie van Teams gebruikt om de afspraken vast te leggen. Deze digitale afspraak verschijnt samen met de koppeling naar de online bijles in jouw agenda.

De grafische rekenmachine

De grafische rekenmachine (g.r.) speelt een belangrijke rol bij onze bijles wiskunde A en B. Daarom beschikken wij naast alle fysieke g.r.’s die op de middelbare scholen in Nederland worden gebruikt ook de software variant van deze rekenmachines. Hierdoor kan de uitleg over en het gebruik van de g.r. eveneens online worden gedaan. Wil je weten welke g.r. je het beste kunt aanschaffen, lees dan het volgende blog.

Afbeelding van een Face-to-Face bijles bij MathMind op kantoor

Bijles vrijblijvend proberen?

Wil je zélf ervaren hoe het is om online bijles te volgen, neem dan contact met Sjuup Rekko op voor een kosteloze proefles.

over MathMindproberen