Online vs. Face-to-Face

Om een realistisch beeld te krijgen van onze bijles, zoals deze bij MathMind wordt gegeven, kun je het beste gebruik maken van onze gratis (online) proefles. Mocht die drempel te hoog zijn dan kun je hieronder verder lezen of deze video bekijken. Je krijgt dan te zien wat de verschillen tussen de online bijles en de bijles bij ons op kantoor zijn en zien dat die verschillen miniem zijn.

Hoe begint een (online) bijles?
Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je daarvan per mail een digitale bevestiging. Volg je online bijles volgt dan bevat die mail ook een koppeling naar Microsoft Teams.

Wat heb ik nodig om online bijles te volgen?
Het enige dat nodig is om online bijles te kunnen volgen, is een tablet of pc met een internetverbinding. Uiteraard voorzien van microfoon en eventueel camera. Extra software of app’s, zijn dus niet nodig. Het kan eventueel handig zijn om Microsoft Teams te installeren, maar dat is niet noodzakelijk. Microsoft Teams kun je hier downloaden. Daarnaast raden we je aan om tijdens de online bijles je smartphone bij de hand te houden. Via Whatsapp of Teams kan jouw docent de uitwerkingen, die jij van je opgaven aan het maken bent, meelezen..

Leer ik online evenveel als tijdens een reguliere bijles bij MathMind?
Ervaring leert, dat online bijles even effectief is als reguliere bijles, de bijles op kantoor. Ben je nog niet bekend en vertrouwd met de methode van MathMind, probeer dan een (online) proefles, deze is gratis. Je kunt dan zelf ervaren hoe het is om online bijles te krijgen in een vak als wiskunde, natuurkunde of statistiek. Mocht online bijles niet bevallen en je woont niet te ver van onze locatie in Maastricht, overweeg dan om reguliere bijles te nemen.

Zijn er nadelen als je online bijles volgt?
Niets is zaligmakend. De nadelen zijn grofweg persoonlijk en procesmatig van aard. Er zijn leerlingen of studenten die behoefte hebben aan de fysieke nabijheid of het gewoon fijner vinden om in een andere, dan de vertrouwde omgeving, bijles te krijgen. Dan past de reguliere bijles beter. Naast de fysieke nabijheid is de interactie tussen docent en student anders dan bij online bijles. De communicatie verloopt net iets anders dan tijdens een reguliere les. Je zou de online interactie kunnen kenschetsen als wat zakelijker, die meer concentratie oplevert. Het vraagt iets meer van de verbale vaardigheden van de leerling of student, omdat deze sommige stappen extra moet toelichten.

Afbeelding van een Face-to-Face bijles bij MathMind op kantoor

Bijles vrijblijvend proberen?

Wil je zélf ervaren hoe het is om online bijles te volgen, neem dan contact met Sjuup Rekko op voor een kosteloze proefles.

over MathMindproberen