Statistiek

Je hebt moeite met statistiek, je moet het tentamen halen en je vraagt je af hoe je dat moet gaan doen. Hoewel je dat mogelijk (nu) nog niet gelooft, kan ook jij, echt, een voldoende halen! Of je nu een pre-master of een bachelor op hbo- of wo-niveau volgt, wij helpen jou graag verder.

Stigma
Het vak statistiek is voor velen een worsteling. Dit ligt niet alleen aan de wijze waarop het vak op HBO en universiteit wordt gedoceerd, maar komt ook door het stigma dat op het vak statistiek rust: het is lastig en vervelend! Dit vooroordeel, het stigma, samen met de vaak mathematische uitleg van statistiek, vormt een groot deel van jouw probleem. En niet de statistiek zelf! Misschien helpt het als je weet dat heel veel studenten moeite hebben met statistiek en dat je dus niet de enige bent. Maar ook daar ben je nu niet mee geholpen.

Aanpak
Dus wat rest is het ‘monster’ met de naam statistiek in de ogen te kijken wat zoveel betekent als er verder mee aan de slag te gaan. Maar wel op een andere manier die begrip en inzicht brengt en bij jou past. Wil je daar hulp bij, neem dan contact met ons op. Samen bekijken we dan hoe we aan de slag gaan.

Software voor statistiek
Zeker als je veel data of gegevens hebt, wordt het haast ondoenlijk om de benodigde statistische berekeningen handmatig te doen. Daarvoor dient de software om die berekeningen voor jou uit te voeren. Welk softwarepakket je ook gebruikt, maakt eigenlijk niet uit. Al deze softwarepakketten kunnen en doen min of meer hetzelfde. De keuze voor een softwarepakket heeft veelal te maken met de keuze van de docent of de branche waarin je werkzaam bent. Of je dus een t-test, anova of chi-kwadraat met SPSS, SAS, R of Python doet, het antwoord zal bij allen hetzelfde zijn.

Bij MathMind wordt gewerkt met Python en R omdat beide meer mogelijkheden en vrijheid bieden dan SPSS of Excell. Bovendien is zowel Python als R gratis en wordt veel kennis online gedeeld over het gebruik van het programma. Dat neemt niet weg dat we je wel met de analyse van jouw dataset in SPSS kunnen helpen.

Vragen over bijles statistiek.
Heb je vragen over de methode of aanpak van onze bijles statistiek, neem dan contact met ons op. Of probeer een gratis proefles.

Afbeelding van een Face-to-Face bijles bij MathMind op kantoor

Wil je ervaren hoe het is om bijles voor wiskunde, natuukunde of statistiek bij MathMind te volgen? Probeer dan eens een kosteloze proefles. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sjuup Rekko.

ProeflesMathMind